Wednesday, September 3, 2008

יין מקורקק

מה הביטוי הזה אומר? איך הוא קשור ליין? האם הוא טוב? רע?
במאמר הבא ננסה לשפוך אור על הביטוי המוזר.

מדובר בפגם שפוגע בדרך כלל בפקק השעם ושמקורו הוא דווקא חביות עץ האלון שבו אוחסן היין או יותר נכון יושן היין.
התוצאה הישירה והמצערת של הפגם בפקק היא פגיעה אנושה ביין עצמו, ריחו ובטעמו.

מקורו של הפגם הנוצר בחביות ופקקי השעם נקרא:
T.C.A
(טרי כלורו אניזול).

הבסיס לכך הם שמרים שהתרבו בפקקי השעם או חביות עץ האלון.
לעיתים תיגרם תופעה זו עקב חיטוי או טיהור פקקי שעם בתמיסת כלור.
(מזה גם נגזר ריחו הבולט של יין מקורקק).

חייבים לציין שדי בכמות קטנה עד מזערית כדי לגרום נזק משמעותי לבציר שלם של מדינה גדולה.

איך מזהים יין מקורקק?
יין מקורקק ניתן לזיהוי ע"י הרחת הפקק או הרחת היין עצמו בגביע וזיהוי ריחות המזכירים ריחות לוואי של:
  • טחב.
  • עובש חריף מאוד.
  • ריח של כלור מבריכת שחייה.
ניתן לזהות את היין לפי גלגל הריחות.

אם הרחתם את הרחות הללו - מומלץ מאוד להפסיק בטקס שתיית היין ולא להמשיך טעימת יין עצמה
באם בכל זאת תחליטו כן לטעום מהיין קחו בחשבון שבלוטות הטעם שלכם יהיו מנוטרלות לזמן מה.

כאמור הבעיה עם התופעה הזו היא שיש מעט מאוד דרכים למנוע אותה מצד אחד ומצד שני -לכשהיא התגלתה- אין הרבה מה לעשות נגדה.
אלא למעט ללכת לחנות או העסק בו קניתם את הבקבוק ולהחזיר אותו.

מקומות שמכבדים את עצמם לא רק שיקחו את הבקבוק חזרה אלא גם יפצו אתכם בעין יפה.
(ואם לא- אל תחזרו לשם....)

בעיה נוספת שאמנם לא קשורה לנושא במישרין (אבל מאוד קשורה לפתרון) היא הירידה בכמות השעם האיכותי המשמש ליצור פקקי שעם איכותיים.

מה עושים?
הפתרון העתידי לנושא הוא שימוש בפקקים מסיליקון או פקקי הברגה אלא שבשל התנהגות הצרכנים שמחפשים את הפתיחה המסורתית וההרחה הידועה של הפקק - אין ספק שגם אלמנט של חינוך חייב להיכנס לעניין ולגרום לכל מי שלא חייב- להשתמש בפקקי סיליקון.

גם יחסי ציבור יכולים מאוד להועיל כאן.

לחיים!!

No comments: