Saturday, September 6, 2008

ביסולפט- על מי ועל מה?

מה גורם לכאבי הראש של השתיינים החובבים? האם ניתן להפטר מכאב הראש? ואם כן כיצד?
הקדמה (הכרחית):

יין שנמצא ללא שום חומר שימור יכול להחזיק מקסימום חצי שנה.
אז איך מצליחים לשמר יין במצב שתיה שנים ארוכות?
או... לשם כך משתמשים ב"ביסולפט".
ביסולפט ידוע גם בשם גופרית דו חמצנית, הוא בעצם חומר כימי העשוי מגופרית.
משתמשים בביסולפט כיון שהוא חומר המשמר את היין, ולא מאפשר לבקטריות להתפתח ולקלקל את היין.

התקן לכמות החומר ביין היא עד 200 חלקים במליון.
כמובן שלא מודדים את הכמות בכל בקבוק באופן פרטני אלא במיכלים הענקיים של היקבים.
רוב היינות מכילים 60-120 יחידות למיליון.

הבעיה בחומר הוא שיש אנשים הרגישים לו ושתיית יין המכיל את הביסולפט עלול לגרום לכאבי ראש.
מצד שני שתיה מרובה גורמת לגוף להתרגל לחומר ואו אז מפחיתה את כאבי הראש.
צריך לציין שהכאבי ראש קורים בדרל כלל לאנשים שלא רגילים לשתות יין באופן כללי.

ובקיצור - לחיים

No comments: