Sunday, October 25, 2009

למה צריך לשים לב כאשר רוכשים בקבוק יין בסופר מרקט או בחנות מקצועית? - מאת עידן עוז


אלה כללי האצבע שיש לשים אליהם לב:
1. טמפרטורת החנות צריכה להיות קרה, זאת אומרת פחות נעימה לבני אדם אך בהחלט מתאימה ליין.
2. על החנות להיות מעט קודרת ואפלולית, אחרת היא מוארת מדי מבחינת היין.
לחליפין צריך לוודא שלפחות היינות מונחים במדפים החוסמים את האור.
3. היין חייב לשכב על המדף כאשר מדובר בבקבוקים בעלי פקקי שעם.
בקבוקים עם פקקי סיליקון או הברגה יכולים גם לעמוד.
4. שנת בציר: אם אין הסבר הגיוני למה אנחנו קונים את הבציר הישן (כמו: "זו שנה טובה ויקב מעולה"), מוטב לרכוש יין משנת הבציר האחרונה האפשרית, לגבי אותה תווית.

No comments: