Monday, October 13, 2008

על הקשר בין יין לבריאות - לואי ה 14 - חלק ד

ישנן עוד התייחסויות למשקאות משכרים והקשר לרפואה, שהיו מאוחרות יחסית, אולם לא היו ענייניות.

בהיסטוריה של תעשיית היין הצרפתית התפרסם וויכוח הנוקב בין צמד רופאיו של מלך השמש- לואי ה-14.
ברוח התקופה (-המאה ה 17)- היה מקובל בקרב רופאים צרפתים, כי מזונו ומשקאותיו של אדם צריכים להתאים למה שכינו "מזגו". והשפיעו עליו בהתאם.
רופא אחד סבר כי למזגו של מלך השמש מתאימים יותר יינות בורגונדיה, והרופא השני סבר, כי למזגו מתאימים יינות שמפניה – חבל ארץ שבאותה תקופה עדיין התמחה בייצור יינות אדומים קלים.
בסופו של דבר ניצח הרופא הפרו-בורגונדי, ושמפניה החלה לעבור תהליך ממושך שהיה כרוך במעבר מייצור יינות אדומים לייצור יינות לבנים.

רק בהמשך פותחה סופית שיטת שמפניה, כפי שהיא מוכרת לנו כיום, המשמשת בייצור יינות מבעבעים.

מצד שני -עוד מוקדם יותר נודעו גם ההשפעות השליליות של צריכת משקאות משכרים על בריאות האדם.
את ההתייחסות הגורפת לבעיה סיפקה הרפואה של סוף המאה ה-19, שהחלה לראות באלכוהוליזם מחלה.

התייחסות זו נתמכה לא מעט על ידי שדולות נוצריות, שפעלו מתחילת המאה הזו ובחלוף המאות לאסור על צריכת משקאות משכרים, שלא לצורכי דת.

No comments: