Saturday, October 18, 2008

על הקשר בין יין לבריאות - סגירת מעגל - חלק ה

חקירת "הפרדוקס הצרפתי", שהיה אחד המחקרים הראשונים ברפואה המודרנית מצביע על היתרונות הבריאותיים בצריכה סבירה ומתונה של יינות ומשקאות משכרים, אולם מחקר זה אינו סגירת מעגל.

נראה עתה כי הרפואה המודרנית פתוחה הרבה יותר לאימוץ רעיונות ומסקנות אלה הרבה יותר.

המסקנות והרעיונות הללו קשורים בצורה הדוקה גם להתפתחות המדע והרפואה ולכלים החדשים שנכנסו למדע ולרפואה.
ואן רייבק אמנם הצליח בניחוש שלו לגבי נטיעת כרמים בדרום אפריקה והקשר של היין האדום למחלת הצפדינה, אולם לא היה זה יותר מתחושת בטן שהצליחה.

הרפואה המודרנית, מכירה את הויטמין סי, סגולותיו, כיצד לזקקו במשקה, ואיך לזהות את קיומו ביין, בדיוק כמו שגילתה על קיומם של חומרים נוגדי חימצון בשיעורים גבוהים בזגים.
כיום, עוסקים חוקרים רבים במחקרים נוספים בגילוי היתרונות הבריאותיים של צריכת יינות ומשקאות משכרים בצורה מתונה.
המחקר ה"חם" ביותר, שפורסם לא לפני הרבה זמן מציג את הקשר בין צריכת יינות לבנים ושיפור תפקודי הריאה.

No comments: